Ny Dekton Industrial kollektion

Dekton Industrial är en prisbelönt kollektion stenytor från den världsledande tillverkaren Cosentino. Den består av fyra innovativa och unika keramiska material med oändliga design- och konstruktionsmöjligheter. De naturliga oregelbundenheterna som uppstår i metall och sten vid olika stadier av åldrande har varsamt tagits till vara för att skapa vackra moderna ytor. Och tack vare dess tekniska egenskaper är Dekton dessutom idealiskt för storskalig arkitektur och industriella projekt.

 

Tekniska egenskaper:

Hög UV-resistens
Fläckbeständig
Klarar stark hetta
Mycket reptåligt

 

 

Tillgängliga tjocklekar

– 8mm
– 12mm
– 20mm

Trilium

Trilium är som taget direkt från en Mad Max-film. Ett stenmaterial som ser ut som rustikt rostigt järn men har en mjuk slät känsla. Trilium funkar överallt i huset. Det ser fantastiskt ut i både kök och badrum och med Dektons superba värmetålighet kan du till och med använda det till en öppen spis. Och i en kontorsmiljö ger Trilium en smart startup-känsla.

Radium

Radium är en något mer subtil version av Trilium, även om kanske subtilt inte beskriver Dekton Industrial-kollektionens djärva färger. Tänk syra som hällts över en plåt som sedan polerats med stålduk – en lite dov Rothko-känsla. Radium funkar speciellt bra som fasadelement på hus eller i lobbymiljö.

Nilium

Nilium är Dekton Industrial-kollektionens minimalistiska färg. För dig som letar efter en ljus ton passar Niliums känsliga blandning av vitt och silver perfekt.

Orix

Dekton Orix ger en känsla av välanvänd cement och nött sten och ser fantastiskt ut i ett modernt kök. Det är ett lekfullt material med vita, grå och blå nyanser tillsammans med rostbruna detaljer som också gör sig riktigt bra i badrum.

Den industriella trenden kan spåras tillbaka till 80-talet med en stor inflyttning till städerna och när moderna loftvåningar började bli populära. Med Dekton Industrial erbjuder Cosentino en lyhörd tolkning av den urbana livsstilen och kraven från en dynamisk inredningsmarknad.

Alla Dekton® Industrial-material är tillverkade av 80 % återvunnet material.

Alla Dekton Industrial kollektion material kan beställas från oss. Fråga offert!

 

Trilium

Radium

Orix

Nilium

 

15.06.2018